Alimentaţia de iarnă conţine multe rădăcinoase şi cărnuri grase, mai puţin legume şi fructe proaspete, fibre sau vitamine. Doctor Oz te învaţă ce să mănânci iarna ca să ai energie în zilele friguroase.
Ciuperci cu ouă
Niciun mic dejun nu este mai potrivit iarna decât o omletă cu gălbenuşuri şi ciuperci pline de proteine sănătoase şi vitamina D.
Cum iarna suntem privaţi de vitamina D din cauza lipsei de soare, gălbenuşurile şi ciupercile sunt aliaţii noştri.
În plus, dacă adaugi un pumn de pătrunjel tocat, ţi-ai asigurat şi o mare cantitate de vitamina C cu care să începi ziua în forţă.
Dovleac cu ovăz
O combinaţie mai puţin obişnuită în România, fulgii de ovăz şi dovleacul aduc un aport natural de fibre şi vitamina A.
Vitamina A din dovleac întăreşte sistemul imunitar pentru sezonul rece şi ajută vederea, care este solicitată din lipsă de lumină în zilele scurte de iarnă.
Fibrele ajută să te simţi mai mult timp plină şi să ai un tranzit intestinal sănătos.
În loc să bei sucuri pline de chimicale şi coloranţi artificiali, prepară în casă nişte suc de mere cu scorţişoară şi ghimbir.
Merele sunt pline de vitamine şi ajută inima să funcţioneze sănătos, în timp ce scorţişoara şi ghimbirul au prorpietăţi antiinflamatoare şi antioxidante.