4 trucuri care te ajută să slăbești

.
Silueta ideală nu se formează doar cu ore întregi la sală și diete drastice. Dacă ții cont de câteva sfaturi, vei reuși să slăbești fără efort.

Bea apă rece! Studiile au arătat că, atunci când bei apa mai rece, arzi mai multe calorii decât atunci când o consumi la temperatura camerei. Cercetătorii au mai constatat că apa îmbunătățește pierderea în greutate la femeile supraponderale. Astfel, cu cât este mai mare consumul de apă, cu atât mai mică este cantitatea de grăsime din organism.

Folosește condimente

Scorțișoara face ca celulele grase să răspundă mai bine la insulină și stimulează pierderea în greutate. O poți adăuga dimineața, în cafea. La fel de eficiente sunt și sosul de ardei roșu și muștarul. Studiile au arătat că cei care le consumă la masă au o rată metabolică cu 25% mai mare. Alimentele condimentate te fac să consumi mai multă apă și te ajută să slăbești mai repede.

Consumă gumă de mestecat

Guma de mestecat te ajută să arzi 11 calorii pe oră, potrivit cercetătorilor. Alege, însă, gumă fără îndulcitori artificiali, pentru a nu-ți pune sănătatea în pericol.

Mănâncă proteine

Organismul tău folosește mai multe calorii pentru a metaboliza proteinele decât carbohidrații. De exemplu, dacă masa ta conține 600 de calorii de proteine, vei arde 180 de calorii doar când o vei mânca.

Sursa foto: thinkstockphotos.com.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton