Ai răcit şi vrei să scapi de durere şi disconfort fără să iei un pumn de antibiotice? Vrei să foloseşti remedii naturale şi gustoase ca să scapi de viroze şi microbi sezonieri? Vezi reţeta pentru această supă minune, care acţionează ca un antibiotic şi antioxidant puternic.
Supa de usturoi este un remediu natural folosit de popoare încă din vremurile străvechi. Proprietăţile extraordinare de combatere a infecţiilor, efectul antibacterian şi antiviral, precum şi calităţile unui antioxidant puternic şi eficient, fac din usturoi cel mai bun candidat pentru o supă minune care te scapă de chin.
Zdrobirea usturoiului produce o reacţie chimică care eliberează alicina. Doar un miligram de alicină este de 15 ori mai puternic împotriva microbilor ca penicilina. În plus, alicina oferă protecţie împotriva bacteriilor, virusurilor şi paraziţilor pe care multe antibiotice nu le pot acoperi.
Un studiu recent al Universităţii din Washington arată că usturoiul este de 100 de ori mai eficient în lupta cu răceala şi gripa decât două antibiotice cu spectru larg folosite împreună.
Ingrediente pentru supa minune cu 50 de căţei de usturoi:
Încinge cuptorul la 180 de grade. Pune căţeii de usturoi pe o foaie de hârtie de copt, stropeşte cu ulei de măsline şi sare. Dă la cuptor până devin aurii şi moi (cca 50 de minute).
Amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu 2 linguri de unt şi pune la topit, într-o cratiţă mică. Adaugă ceapa, cimbrul, ghimbirul şi pudra de chilli şi amestecă până ce ceapa devine translucidă, circa 6 minute. Adaugă usturoiul copt şi cei 25 de căţei de usturoi crud şi mai prăjeşte 3 minute.
Adaugă supa de legume şi lasă să fiarbă la foc mic circa 20 de minute. Pasează supa într-un blender, adaugă laptele de cocos şi mai dă în clocot câteva minute.