infuzie din isop, nalbă, scai vânăt – în părţi egale; se pune 1 linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 7-8 minute; se beau 3 căni pe zi, după mese, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie
infuzie din gutui (seminţe) şi smochine uscate – în părţi egale; se pun 2 linguriţe la 400 ml de apă, se fierb 5 minute şi se lasă la infuzat alte 5 minute, se consumă câte 2 linguri din 2 în 2 ore, timp de 6 săptămâni
infuzie din fenicul (seminţe), iarbă-mare, busuioc, mac (seminţe) – în părţi egale; se pune 1 linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 8 minute;se beau 2 căni pe zi, după mese, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie.