durere la înghiţire datorată inflamării acute sau cronice a amigadelelor palatine însoţită de febră, rinosinuzită, dureri de cap, pierderea poftei de mâncare
cataplasme calde cu alcool, în zona gâtului
alimentaţie bogată în coacăze, zmeură, fragi, afine, smochine, ţelină, varză, lămâi, portocale, gutui, ceapă, praz, usturoi
gargară de 3-4 ori pe zi
gargară de 3-4 ori pe zi
decoct din 1 lingură de plantă la 500 ml de apă care fierbe; se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă întreaga cantitate fracţionat, pe parcursul unei zile
tinctură: se poate obţine din 5 g de frunze în 100 ml de alcool de 45 grade, se macerează 8 ore; se poate face gargară cu 40 de picături de tinctură puse în 100 ml de apă, de 3 ori pe zi
decoct: 4 linguri de coajă la 200 ml de apă care fierbe; se fierbe 15 minute, se strecoară, se consumă câte 1 lingură de 3 ori pe zi sau se face gargară de 3 ori pe zi, cu câte o cană.
Află cât de bine te potrivești cu partenerul tău!