6 obiceiuri proaste care îţi strică tenul

.

Sigur ştiai că fumatul şi alcoolul îţi afectează pielea. Dar ştiai că e la fel de rău să-ţi atingi des tenul sau să te speli pe faţă cu săpun? Iată mai multe obiceiuri care par inofensive dar au efecte negative asupra pielii tale!
1. Uiţi să-ţi îngrijeşti gâtul şi decolteul
Multe femei acordă o importanţă mare tenului pe care îl curăţă des, îl îngrijesc cu tot felul de creme şi seruri, dar uită complet de pielea gâtului şi a decolteului. Nu degeaba se spune că vârsta unei femei se vede cel mai bine când te uiţi la pielea de pe gât. Ce să mai spunem despre pielea decolteului, care este mai expusă radiaţiilor solare, motiv pentru care se ridează şi se pătează mai repede.
2. Spargi greşit coşurile
Dacă nu ştii să spargi corect un coş, e mai bine să nu o faci pentru că poţi rămâne cu o pată maronie sau chiar cu o cicatrice permanentă. Orice ar fi, nu sparge coşurile, nici măcar banalele puncte negre, cu mâinile murdare pentru că rişti să îţi apară şi mai multe.
3. Te speli pe faţă cu săpun
Orice ar spune producătorii de săpun, acest produs nu este cel mai potrivit pentru curăţarea feţei. Ingredientul care dă săpunului forma solidă este cel care îţi usucă şi irită tenul – chiar dacă pe tenurile sănătoase iritaţia nu este vizibilă. O piele iritată şi uscată se va apăra producând şi mai mult sebum, astfel că te poţi alege cu pete şi coşuri.
4. Îţi atingi des faţa
Chiar dacă le speli des, mâinile tale au pe ele o mulţime de bacterii care nu ar trebui să ajungă şi pe faţă. În plus, mâinile pot fi murdare de grăsime, praf sau alte lucruri care îţi afectează pielea. Cel mai grav este atunci când ai un coş şi stai tot timpul cu mână pe el, din diverse motive. Se poate inflama, iar după vindecare poate lăsa cicatrice.
5. Mănânci alimente procesate şi dulciuri
Sigur ai auzit că ciocolata şi prăjelile provoacă acnee. De fapt, studiile au arătat că acneea poate apărea dacă ai o alimentaţie bogată în carbohidraţi, adică dulciuri, făinoase, patiserie, etc. Nici alimentele procesate, de exemplu mezelurile, nu sunt deloc indicate dacă vrei un ten tânăr şi curat.
6. Ieşi din casă fără protecţie solară
Crema de protecţie solară este necesară nu doar atunci când mergi la plajă, ci în fiecare zi a anului, inclusiv iarna. Dacă e soare afară, razele UV îţi afectează pielea, chiar dacă efectul nu e vizibil imediat. Iarna ai nevoie de o cremă cu SPF minim 15, iar vara e necesar un SPF 30. Dacă mergi la plajă, caută o cremă cu SPF maxim, adică 50.
Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton