Veșnica problemă a românilor: găsești apartamentul perfect, însă baia este minusculă și greu de decorat și utilat pentru a răspunde tuturor nevoilor.
Vorbim despre acele băi care arată ca o cămară nu foarte mare, în care de abia ai loc de o toaletă, de care oricum te tot lovești de fiecare dată când te speli pe mâini.
Cu toate acestea, nu trebuie să renunți la apartamentul de vis doar pentru că baia este minusculă și pare greu de transformat într-o încăpere în care să te simți confortabil. Sunt trucuri de design care te pot ajuta să transformi și cea mai mică baie într-un loc funcțional și practic. În plus, vei petrece foarte puțin timp aici, și, până la urmă, pentru un duș și mers la toaletă de câteva ori pe zi nu ai nevoie de un palat.
Iată câteva idei despre cum poți transforma o baie mică, folosind trucuri de design:
Nu ai nevoie de mult spațiu ca să te speli pe mâini și pe dinți. Poți alege dintre modelele de lavoare de aici, mai înguste, care por fi așezate pe un suport metalic prins de perete, în loc de clasicul picior. Astfel vei câștiga spațiu de depozitare sub chiuvetă, pentru toate cosmeticele pe care știi că le vei strânge în timp, fie că ai nevoie de ele, fie că nu.
Este o idee la care japonezii apelează des. Nu pentru că nu au ce face cu timpul liber și găsesc metode ingenioase de design. Sunt forțați de împrejurări, fiind cunoscuți deja în întreaga lume pentru apartamentele minuscule în care locuiesc.
Lavoarul se așază peste rezervorul toaletei, într-o combinație care va salva mult spațiu într-o baie minusculă.
Transformă baia în cadă de duș
Este un truc la care au apelat inclusiv arhitecții de pe vremea lui Ceaușescu, iar studenții care închiriază garsoniere confort doi în București sunt deja familiarizați cu el.
Într-un astfel de design, cada sau cabina de duș sunt eliminate cu totul. Baia devine practic cabina ta de duș, furtunul fiind instalat, de obicei, într-un colț.
Dezavantajul într-un astfel de design este că va trebui să dai cu mopul de fiecare dată când faci duș.
Apelează la trucul organizării pe verticală
O baie mică vine la pachet cu pereți, ca orice altă încăpere, nu? Atunci de ce nu i-ai folosi în avantajul tău? Poți folosi polițe, rafturi și saci de depozitare organizați pe verticală. Astfel depozitezi ușor toate lucrurile de care ai nevoie și salvezi spațiu prețios pe podea, ca să nu te împiedici de lucruri de fiecare dată când mergi la toaletă.
Lucrurile pe care le folosești în fiecare zi pot fi depozitate pe rafturile de jos, iar cele de care nu ai nevoie zilnic, pot fi păstrate mai aproape de tavan.
Știi și alte trucuri care pot fi puse în aplicare într-o baie mică? Care sunt acestea?