Vara toată lumea visează să stea la soare, pe malul mării, însă această activitate nu este lipsită de pericole. Chiar și câteva minute de stat la soare îți poare distruge pielea și poate crește riscul apariției cancerului de piele. Pentru că este una dintre cele mai mari temeri ale acestei perioade, ne-am gândit să îți prezentăm 4 mituri legate de cancerul de piele.
Mit: pielea închisă te protejează de cancerul de piele
Toată lumea poate face cancer de piele, chiar și oamenii care au o nuanță închisă a pielii, potrivit spryliving.com. Totuși, cu cât nuanța pielii este mai deschisă, cu atât mai mare este riscul de face boala.
Mit: cremele cu protecție solară sunt un scut împotriva leziunilor de pe piele
Pielea bronzată arată bine, însă este un semn al leziunilor lăsate de razele ultraviolete. În contact cu soarele, pielea secretă mai multă melanină și se închide la culoare. Specialiștii atrag atenția că nu există bronz sigur, cea mai bună metodă de prevenție fiind evitarea soarelui.
Mit: doar soarele duce la cancer de piele
Cele mai multe cazuri de cancer de piele sunt cauzate de soare, însă la fel de periculos este și solarul. Ultravioletele emise la o ședință de solar sunt de 15 ori mai puternice decât soarele!
Mit: iarna nu există riscul de cancer de piele
De fiecare data când ieși afară, te expui riscului de a face cancer de piele. Nu înseamnă că trenuie să stai doar în casă, ci doar că trebuie să te protejezi de ultraviolet și iarna sau în zilele în care este înnorat afară.