14 alimente care îți amenință viața și pe care le consumi în fiecare zi

.
De cele mai multe ori oamenii nu acordă atenție alimentației până ce nu se întâmplă ceva grav precum apariția cancerului sau a unui stop cardiac. Te poți proteja zilnic, eliminând anumite alimente din regimul tău, alimente toxice ce îți amenință viața.

Se spune că ești ceea ce mănânci. Expresia este cât se poate de adevărată dacă ne gândim la faptul că alimentele pe care le consumăm au o mare influență asupra funcționării și structurii organismului.

Produse toxice ce trebuie eliminate din obiceiurile alimentare

Margarina

Deși foarte mulți ani untul a fost considerat inamicul sănătății, oamenii de știință au descoperit că de fapt trebuie să ne ferim de margarină. Făcută din uleiuri vegetale hidrogenate, bogată în grăsimi, acest aliment crește riscul apariției bolilor cardiace și a cancerului. Margarina poate fi înlocuită cu unt slab, ulei de măsline sau ulei de cocos.

Apa minerală

Apa minerală conduce la creșterea în greutate. De asemenea, consumul de apă minerală crește riscul apariției cancerului, a infarcturilor, diabetului și osteoporozei.

Mezelurile

Carnea procesată utilizată la mezeluri a atras atenția specialiștilor de-a lungul anilor, în special în comunitatea bolnavilor de cancer. Mai multe studii au arătat că există o legătură strânsă între mezeluri și apariția cancerului colorectal.

Citește și: Cum să faci diferența între alimentele care te hrănesc și cele care doar te satură

Cerealele

Toată lumea iubește cerealele, dar sunt extrem de nesănătoase. Sunt pline de zahăr și conțin cantități nesănătoase de vitamina A și zinc.

Chipsurile

Unul dintre cele mai consumate snacksuri sunt chipsurile care sunt orice, dar nu sănătoase. Bogate în sare, grăsimi și calorii, chipsurile conduc la o semnificantă creștere în greutate  când sunt consumate regulat. De asemenea sunt o amenințare pentru colesterol.

Dulciurile ambalate

Cei mai mulți aleg dulciurile găsite în comenrț, în locul celor pregătite în casă. Dar aceasta nu este o alegere bună pentru sănătate. Acest tip de dulciuri sunt pline de uleiri hidrogenate și zahăr.

Mâncărurile fără grăsimi

Oamenii de știință au descoperit consecințele consumului acestui tip de mâncăruri fără grăsimi. Deși sunt considerate o alternativă sănătoasă, grăsimea este înlocuită cu zahăr, îndulcitori artificiali sau fructoză.

Cartofii prăjiți

Cartofii prăjiți sunt delicioși, dar este o singură problemă – sunt teribili pentru sănătatea ta. În momentul în care mănânci un pachețel mic de cartofi prăjiți de lafast food consumi între 200 și 340 calorii, în timp ce o porție mare are până la 700 calorii. Pe deasupra, sunt prăjiți în ulei ars. Așadar, mai bine vă prăjiți cartofii acasă.

Citește și: Ce alimente pot duce la coșmaruri

Înghețata

Înghețata este cu adevărat gustoasă, însă este plină de grăsimi ce ar trebui evitate, sau cel puțin ar trebui consumate câr mai rar. Consumul zilnic de înghețată crește colesterolul și riscul apariției diabetului.

Brânza

Deși este bogată în calciu, brânza este bogată în grăsimi și dacă este asociată și cu alte mâncăruri duce la o creștere considerabilă în greutate. Spre deosebire de brânza făcută în gospodării, cea gpsită în comerț are un număr imens de aditivi ce pot sta la baza apariției cancerului.

Mâncărurile prăjite

Fie că mănânci cartofi prăjiți sau carne prăjită, crești riscul apariției obezității și a infarctului. Pentru o dietă sănătoasă poți consuma mâncăruri prăjite de maxim două ori pe săptămână.

Pâinea albă

Cerealele rafinate nu sunt deloc sănătoase. În timpul pregătirii pâinii albe, grânele sunt măcinate fin, fiind eliminate valorile sale nutriționale. Acest carbohidrat este cunoscut pentru nivelul ridicat al zahărului din sânge, crescând riscul rezistenței la insulină.

Sucul de fructe

Sucul de fructe este o mâncare care atentează la sănătate, fiind bazată pe un conținut foarte mare de fructoză. Majoritatea sucurilor nu sunt altceva decât o băutură zaharoasă. Acesta crește riscul apariției diabetului și a grăsimii de pe abdomen. O alternativă sănătoasă sunt infuziile de apă cu fructe.

Băuturile energizante

Foarte multe persoane aleg să consume băuturi energizante pentru a trece mai ușor peste oboseală. Singura problemă este că aceste băuturi au un conținut mare de sucroză, glucoză și cafeină. Aceste băuturi sunt de fapt cocktailuri de chimicale. Pot fi înlocuite cu ceai verde care este bogat în antioxidanți.

Dacă elimini aceste mâncăruri din regimul tău alimentar vei fi mult mai sănătos. Tot ce trebuie să faci este să consumi alimente bogate în nutrienți și să renunți la cele prăjite și procesate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton