10 remedii naturale contra pistruilor

.

1. Mască din suc de păpădie. Sucul de păpădie obţinut din flori şi tulpini pisate se amestecă cu aceeaşi cantitate de suc de lămâie şi miere, la care se adaugă argilă verde, până se obţine o pastă moale. Se aplică pe faţa curată şi se îndepărtează prin fricţionare cu degetele umede, iar resturile se spală cu apă călduţă. Această mască se poate aplica de 3-4 ori pe săptămână.

2. Infuzie de frunze de pătrunjel. Peste trei linguriţe de frunze uscate de pătrunjel sau o legătură de frunze poaspete tăiate mărunt se toarnă o cană de apă clocotită. După 30 de minute se strecoară, iar soluţia obţinută se aplică seara pe faţă şi se lasă aşa peste noapte. Dimineaţa se spală tenul cu apă călduţă. Acelaşi efect îl are şi decoctul de pătrunjel realizat dintr-o mână de frunze puse la fiert 15 minute într-o jumătate de litru de apă. Cu acest decoct se spală faţa dimineaţa şi seara, timp de şapte zile.

3. Morcov ras. Cu morcov ras se face o mască pentru tenul afectat de pistrui. Efect împotriva pistruilor are şi sucul de morcovi, care se poate aplica pe faţă prin tamponare.

4. Fragi. Zdrobiţi se amestecă cu un albuş de ou bătut bine (pentru tenul gras) sau cu smântână (pentru tenul uscat). Se întinde pe faţă şi se lasă timp de 15-20 de minute, după care tenul se curăţă cu apă. Efectul este de decolorare a pistruilor.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton