Un test simplu, recomandat de Dr. Oz, îți poate spune cât de flexibilă este coloana vertebrală și cât de sănătoasă este inima ta. Vezi cât de simplu se face.
Testul poate fi făcut acasă și îți dă informații prețioase despre starea ta de sănătate. Îmbrăcată lejer, stai în fund, cu picioarele întinse. În această poziție, trebuie să încerci să îți atingi cu mâinile degetele de la picioare. Dacă nu poți face asta, înseamnă că arterele tale sunt înțepenite, iar riscul de a suferi de infarct sau accident vascular cerebral este foarte mare. Poți rezolva această problemă făcând câteva exerciții de întindere în fiecare seară sau măcar de trei ori pe săptămână. Își vei ajuta, astfel, arterele să devină mai elastice.
De ce este important să fii flexibilă?
Un corp flexibil înseamnă și oase și articulații sănătoase. Dacă faci zilnic exerciții de întindere, riscul accidentărilor scade considerabil, potrivit mindbodygreen.com. Când oasele sunt rigide, se fracturează mai ușor sau ești predispusă la entorse la cele mai simple mișcări.
Flexibilitatea este bună și pentru o postură perfectă. În caz contrar, ai tendința de a sta ușor cocoșată, iar această poziție nu te avantajează deloc. În plus, flexibilitatea te face să scapi de încordare și să te simți mai relaxată.
Tensiunea din mușchi afectează circulația și încetinește absorbția nutrienților și a oxigenului în celule. Când mușchii sunt relaxați, sistemul circulator funcționează foarte bine, iar tu ești protejată de bolile cardiovasculare. Exercițiile de întindere vor împinge sângele către articulații, prevenind, astfel, deteriorarea lor.
Nu doar lipsa exercițiilor fizice crește riscul de infarct sau acciden cerebral. Anumiți factori contribuie la depunerea de grăsime pe artere, îngustându-le. Femeile peste 55 de ani, de exemplu, sunt mai predispuse la aceste probleme de sănătate. Fumatul pe termen lung sau fumatul pasiv afectează serios mobilitatea arterelor.
Hipertensiunea este un alt factor care îți pune sănătatea în pericol. Cu timpul, afectează arterele și favorizează apariția arterosclerozei. Bolnavii de diabet sunt, de asemenea, mai predispuși la apariția unui infarct. Acest lucru este cauzat de faptul că, atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină, nivelul de zahăr din sânge crește.
Felul în care organismul tău răspunde la stres îți poate îmbolnăvi inima. Încearcă să fii cât mai relaxată, iar dacă nu reușești asta, apelează la meditație.