Știi ce mănânci? Din ce sunt făcute, de fapt, jeleurile

.
Îndrăgite de copii și plăcere nevinovată pentru adulți, ultimul lucru la care ne gândim atunci când cumpărăm jeleuri este că au în compoziția lor ingrediente de origine animală.

Citește și – 7 alimente ce ne fac să ne simțim obosiți

La o privire pe lista de ingrediente, vei descoperi că baza lor o constituie gelatina – acea substanță solidă, translucidă, incoloră și insipidă, derivată din colagen și obținută din diverse reziduuri animale. Produsă din șorici de porc (44% pondere între ingrediente), piei de bovine (28%), oase de porc, cal sau vacă (27%) și alte ingrediente (1%), gelatina este folosită pentru a stimula senzația gustativă de grăsime și pentru a da volum bomboanelor gumate.

Așadar, data viitoare când savurezi un jeleu cu aromă fructată, gândește-te că nu faci altceva decât să mănânci un amestec de rămășițe animale topite, substanțe chimice și mult zahăr.

Citește și – Nu toate alimentele se congelează! Lista completă a produselor care trebuie ferite de temperaturile de îngheț

Foto – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton