Rețeta ceaiului asiatic care te ferește de răceli

.
Pentru că e sezonul virozelor, azi ne-am gândit să-ți oferim o soluție naturală care te poate feri de răceli în perioada care urmează. Îți propunem așadar o rețetă de ceai, din șase ingrediente accesibile, care îți va întări imunitatea și te va proteja de neplăcerile provocate de orice răceală – durere în gât, nas înfundat, dureri de sinusuri.

Acest ceai este folosit de popoarele asiatice de sute de ani și are rezultate foarte bune atât pentru a preveni răcelile, cât și pentru a le trata.

Ingrediente:

  • O lingură de afine (proaspete sau congelate)
  • 3 felii subțiri de ghimbir
  • 3-4 linguri de suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de miere
  • Jumătate de linguriță de scorțișoară măcinată
  • Un vârf de linguriță de cuișoare măcinate

Din acest amestec se obține un litru de ceai. Pune așadar la fiert un litru de apă și adaugă feliile de ghimbir imediat ce apa dă în clocot. Apoi oprește focul și adaugă și afinele. Așteaptă cinci minute înainte de a adăuga și celelalte ingrediente – sucul de lămâie, mierea, scorțișoara și cuișoarele. După alte 5-10 minute poți strecura ceaiul și îl poți bea călduț.

Cum te ajută ceaiul asiatic

Dacă luăm pe rând ingredientele, vei vedea de ce această rețetă de ceai este foarte eficientă. În primul rând, ghimbirul este considerat un adevărat medicament natural de sute de ani, iar proprietățile sale antiinflamatoare au fost deja dovedite. În plus, ghimbirul conține vitamine și minerale esențiale bunei funcționări a organismului, dar și mulți antioxidanți care întăresc imunitatea, ajută la eliminarea toxinelor și protejează organismul.

Mierea și lămâia sunt și ele recunoscute pentru calitățile lor. Mierea conține antioxidanți și este considerată a fi un produs natural antibacterian, iar lămâia conține multă vitamina C, despre care se știe că ajută mult organismul în perioadele virozelor, și nu numai.

Cât despre celelalte ingrediente, afinele sunt bogate în antioxidanți (procesul de congelare nu le distruge proprietățile), scorțișoara are atât proprietăți antibacteriene, cât și antiinflamatoare, iar cuișoarele conțin eugenol, un compus cu efect anestezic şi antiseptic. De asemenea, cuișoarele sunt eficiente și în calmarea durerilor de cap sau de sinusuri, calmează și tusea și au efect energizant.

Cum să bei acest ceai

Bea acest ceai dimineața și seara, călduț, după ce ai mâncat. Dacă ai răcit deja, și simptomele răcelii s-au instalat, poți bea până la patru cești pe zi.

Foto: 123rf

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton