Chiar dacă ai o igienă orală extrem de bine pusă la punct ce include periajul de cel puțin de două ori pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură, a periuței interdentare sau a racletei de curățare a limbii, se întâmplă să ai un miros neplăcut al respirației.
Harold Katz, medic stomatolog spune că, de cele mai multe ori mirosul neplăcut nu se datorează igienei precare ci a gurii uscate. Când simți că ți se usucă gura, bacteriile din gură se înmulțesc și de aici mirosul fetid.
De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă noaptea din cauza deshidratării și a respirației greșite, pe gură. Dacă senzația nu dispare după primul periaj al zilei, s-ar putea să ai probleme de sănătate.
Dacă respirația ta miroase a naftalină
S-ar putea să ai alergii sau o infecție la sinusuri. Mucusul ce rezultă din aceste infecții este descompus de bacteriile din gură și dă naștere acestui miros neplăcut. Consultă-ți medicul pentru un tratament cu antibiotice.
S-ar putea să ai diabet. De obicei, zahărul din sânge ajunge în celulele noastre pentru a fi folosit ca energie. Dacă acest lucru nu se întâmplă, nivelul zahărului din sânge crește și celulele tale încep să ardă grăsimea pentru a avea energie. Din această reacție rezultă ketone, compus care îți face mirosul respirației ușor fructat. Consultă-ți medicul și cere o analiză a glicemiei.
Dacă respirația miroase a lapte stricat
S-ar putea să ai o intoleranță la lactoză. Acest tip de miros al respirației este un semnal că organismul tău nu poate digera proteinele din lapte. Intoleranța la lactoză este însoțită și de diaree, crampe și flatulență după ingerarea produselor lactate.
S-ar putea să ai pietre în amigdale. Bacteriile și resturile alimentare se pot aduna pe amigdale și pot forma adevărate pietricele urât mirositoare. Mergi la medicul de familie pentru îndepărtarea lor.
Dacă respirația ta miroase a alimente putrezite
S-ar putea să ai probleme cu rinichii (pneumonie sau cancer). Mergi la un medic pneumolog.