A doua ediție a festivalului Transilvania Gastronomică – Food Culture Festival, va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie, la Sibiu. Aceasta este primul festival de cultură gastronomică pentru sudul Transilvaniei, organizat de Asociația My Transylvania.
Festivalul susține și încurajează creșterea comunității celor care apreciază și promovează cultura gastronomică autentică din sudul Transilvaniei. Astfel se pot păstra și celebra diversitatea culturală foarte bogată care se regăsește în produsele și rețetele locale.
De la brunch-uri pregătite de localnici, cine cu rețete vechi de 150 de ani reinterpretate, degustări la micii producători, momente culinare și culturale în Piața Cibin, sesiuni de live cooking până la concursuri pentru public și dezbateri pe tema noii bucătării transilvănene (New Transylvanian Cuisine), evenimentele se adresează atât publicului larg și curios cât și specialiștilor.
Fructe & dulceață, brânzeturi, legume, zacuscă și murături
FESTIVAL @ REDAL EXPO
10 Lei / Adulți, copii <12 ani gratuit
2 zile / 13:00 - 19:00 / 3 și 4 Sept.
Scena de live cooking
Live cooking – rețete vechi de 150 de ani reinterpretate
Lansare SIBIU CITY MENU și marcă colectivă GUST LOCAL
Lansarea unui produs emblematic pentru Sibiu
Concurs Young European Chef Award
Concurs pentru public: Gustări – Ce mai bună zacuscă
Noua bucătărie transilvăneană
Zona de degustări
Întâlnire cu producătorii: degustări și vânzare de produse locale
REVINO – Salon de vinuri din Transilvania & Oltenia; băuturi locale
VERDE de Transilvania – colțul vegan & vegetarian
Dulciuri și patiserie artizanală
Prânz – rețete din Sibiu City Menu oferite de restaurante
Miniexpoziție – industria de evenimente
Standuri info: Slow Food Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu
RESTAURANTE SIBIENE
Evenimente culinare – participare în baza unei rezervări confirmate Joi, 1 septembrie
Bistro Jules – ora 13:00: Brunch cu specialități rurale din zona Sibiului [Rural County Brunch] – rețete tipice din Mărginimea Sibiului, Valea Hărtibaciului și Podișul Tărnavelor
Syndicat Gourmet – ora 19:00: Cină Gourmet [Gourmet Dinner] – preparate bazate pe produse de sezon vinete, brânză și roșii
Vineri, 2 septembrie
Bistro Jules – ora 19:00: Bucate boierești din România [Manor Cuisine of Romania]: rețete boierești reinterpretate
Sâmbătă, 3 septembrie
Restaurantele Hochmeister, La Pasaj și Bistro Jules: Cină în cetate [Dinner in the citadel]: meniuri inspirate de locații deosebite și povestea celor care au locuit acolo din centrul cetății Sibiu
Duminică, 4 septembrie
TBA / Gustul Transilvaniei [Taste of Transylvania]: specialități ale diverselor comunități etnice din Transilvania
SIBIU CITY MENU – 10 restaurante participante – Rețete vechi de 150 de ani, reinterpretate