Dieta suedeză este un sistem de nutriție, care te ajută să scapi rapid de kilogramele în plus. Avantajul ei și ceea ce o face deosebită față de celelalte diete este faptul că reglează arderile metabolice, făcându-ți corpul să funcționeze normal. Un alt avantaj al dietei suedeze este că nu trebuie să îţi faci griji în privinţa caloriilor sau că trebuie să respecţi un program specific de masă. Dar cu toate acestea, trebuie să respecţi cu stricteţe regulile de bază şi să nu mănânci alimentele care sunt interzise în această dietă.
Legume care cresc deasupra solului (broccoli, spanac, roșii, zucchini)
Măsline, ciuperci, avocado
Toate tipurile de carne
Toate tipurile de pește și crustacee
Semințe (semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, nuci
Mâncăruri permise ocazional în dieta suedeză
Ciocolata cu o concentraţie mare de cacao ( peste 70% cacao), de două ori pe săptămâna
Legume precum sfeclă, morcovii, ţelina
Fructele – un fruct pe zi este suficient ca desert
Mâncăruri nepermise în dieta suedeză
Zahărul, sucurile îmbuteliate, sucurile acidulate, produse de patiserie, prăjiturile, îngheţata, îndulcitorii artificiali
Cerealele şi amidonul ( pâine, orez, paste, cartofi, chipsuri, cereale)
Margarină şi uleiurile rafinate
alcoolul, în special berea
Rezultatele inspiră! Respectând cu strictețe meniul celor șase zile de dietă, corpul se curăță de toxine şi pierde de la 4 la 7 kilograme. Este foarte important pe toată perioada să consumi cât mai multă apă. Un alt factor important este cel psihologic. Anna Johansson, autoarea dietei încurajează ca în fiecare seară să vizualizezi, cum rupi încă o petală dintr-o floare mare: prin urmare ziua a trecut cu beneficii pentru siluetă.