Cinci adevăruri despre telefonul tău mobil pe care producătorii le țin ascunse

.
Marketingul este de foarte multe ori înşelător, iar un necunoscător poate acumula informaţii mincinoase fără a avea habar de acest lucru. Descoperă în cele ce urmează cinci adevăruri despre telefonul tău mobil pe care producătorii nu vor să le știi:

Citește și – Află acum cine te sună cu număr necunoscut

Nu ai nevoie de o cameră foto mai mare de 8 megapixeli

Ecran mare, touchscreen, cameră foto cu număr amețitor de mega pixeli. Toate acestea au fost pe rând sau împreună, atuurile diverselor modele de smartphone-uri. Ceea ce puțini știu însă este că secretul unei camere foto bune, fie de telefon mobil, fie standard, nu stă în numărul de megapixeli, deși numeroase campanii de marketing cu asta țin să ne impresioneze.

Există telefoane, care au camere foto de 16 sau 20 de megapixeli și fac poze calitative, dar această calitate nu ține de numărul de megapixeli ci de software. Cea mai mare rezoluție disponibilă acum pe televizoare și pe monitoare este de 8 megapixeli, așa că nu ai nevoie de un telefon cu o cameră foto mai mare de opt megapixeli.

Ecranul telefonului nu trebuie să aibă o rezoluție mai mare de 300 de pixeli per inci

Când Steve Jobs a introdus ecranul Retină pe iPhone 4, a spus că omul nu poate vedea cu ochiul liber decât puțin peste 300 de pixeli per inci. În prezent, cea mai mare rezoluție este de 577 pixeli per inci.

Mituri despre procesoarele cu șase sau opt nuclee

Cele mai populare procesoare de telefoane mobile din acest an sunt cele cu opt nuclee. Puțini sunt cei care știu că telefoanele au opt nuclee, dar împărțite în două procesoare a câte patru. Un procesor quad-core din acest sistem este dedicat consumului redus de energie, funcționând la frecvență mai mică, iar al doilea este dedicat performanței, având frecvență mai mare.

În esență, telefonul este tot cu patru nuclee, doar că uneori consumă mai puțin pentru că nu ai nevoie de mai multă putere.

Autonomia promovată de producător nu poate fi atinsă niciodată

Majoritatea companiilor promovează smartphone-urile ca atingând până la X ore de autonomie în stand-by sau în convorbire. Acele cifre sunt simple calcule teoretice care în realitate nu vor fi atinse niciodată.

Orice telefon mobil are o încărcare de rezervă

Ți s-a descărcat mobilul? Află că orice telefon are o încărcare de rezervă în baterie, care se activează la combinația de taste *3370# și îți asigură încărcarea bateriei telefonului cu până la 50%. Atunci când îți ăui telefonul la încărcat se va încărca și rezerva și o vei putea folosi atunci când ai nevoie. Încearcă acest truc când telefonul tău este pe low battery!

Citește și – Cum deblochezi un telefon fără să folosești codul PIN sau desenul de deblocare

Foto – Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton