Plante care scad tensiunea arterială

.
Tensiunea arterială crescută este una dintre cele mai comune probleme de sănătate. Vezi ce plante te ajută să o scazi.

Fumatul, consumul de alcool, lipsa de activitate fizică și consumul bogat în alimente grase duce la creșterea tensiunii arteriale. Lăsată netratată, această problemă afectează vasele de sânge și poate pune în pericol viața, crescând riscul apariției accidentului cerebral și a infarctului. Mergi la medic, dacă ai hipertensiune și discută cu el metodele de tratament potrivite pentru tine. Pe lângă pastile, sunt și câteva plante care au rolul de a reduce tensiunea.

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este foarte eficientă în scăderea tensiunii arteriale, deoarece reduce stresul și anxietatea, principalii factori care declanșează boala. În plus, această plantă te ajută să te odihnești, dacă suferi de insmonie.

Lavanda

Un masaj cu ulei de lavandă reduce tensiunea arterială cu 50%, potrivit healthyfoodadvice.net. În plus, acționează ca un vasodilator, relaxând vasele de sânge și scăzând tensiunea. Dacă nu ai timp să îți faci masaj cu ulei de lavană, poți face baie în flori de lavandă sau poți adăuga câteva picături de ulei în apă. Ceaiul de lavandă este, de asemenea, eficient, mai ales dacă ai probleme cu somnul.

Sursa foto: Shutterstock.

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton