Probabil aţi trecut deja prin câteva situaţii în care să vedeţi un manechin din vitrina vreunui magazin, cu o ţinută impecabilă, dar aceeaşi ţinută să nu arate la fel de bine pe voi în cabina de probă, chiar şi în cazul în care kilogramele nu sunt de vină. Asta se datorează faptului că oamenii au constituţiile mult mai variate decât cele standard.
Siluetele feminine pot fi asociate formelor unor litere, spre exemplu: A pentru o siluetă cu şolduri accentuate, V pentru umeri proeminenţi, T pentru o costituţie atletică, O pentru un corp mai voluminos etc. Azi vom vorbi puţin despre tipologia V.
De cele mai multe ori, o siluetă ce se încadrează într-una din tipologiile menţionate mai sus, va putea fi corectată cu opusul acesteia. Prin urmare, dacă partea superioară este mai pronunţată, poţi obţine acea siluetă clepsidră (considerată ideală) prin balansarea părţii inferioare cu mai mult volum.
În cazul acesta, fustele evazate cu pense sau cele plisate (numite şi A-line, deja un indiciu pentru opusul siluetei) te vor avantaja cel mai bine. Iar fustele cu peplum sunt de acum noul tău prieten.
Un alt truc este alegerea unor culori mai întunecate pentru partea superioară şi mai luminoase în partea inferioară pentru a crea iluzia de îngustare şi volum.
Alege topuri mai scurte (crop-tops) care îţi vor marca linia taliei.
De asemenea caută bluze cu mâneci căzute, tăiate pe diagonală (nu drept, ca în cazul tricourilor clasice) sau bluze care au cusătura umerilor mai jos decât cea naturală (cum ar fi cardigan-urile de tip kimono).
Gulerele în V îţi vor micşora umerii spre deosebire de bretelele subţiri sau cele cu umerii goi, care au tendinţa de a mări în volum.
Ce să NU porţi
Bretele subţiri sau top-uri tip tub (fără bretele)
Mâneci bufante
Top-uri cu imprimeuri sau aplicaţii aglomerate în partea superioară