Încet, încet soarele începe să ne dezgheţe tot mai mult gleznele şi în sfârşit putem scoate în siguranţă toate topurile acelea drăguţe din spatele dulapului. Primăvara e un anotimp perfect pentru modă, nu îngheţi de frig şi nu te topeşti de la căldură.
Aşa că poţi purta toate blazerele şi cardiganele şic dimineaţa şi seara, iar pe la mijlocul zilei, poţi dezveli puţin şi mâinile sau picioarele în toate acele rochiţe cu print-uri colorate. Dar nimic nu e mai reprezentativ pentru sezonul cald, ca imprimeul floral.
Fie că „se poartă” sau nu vara aceasta, imprimeul floral e unul din acele lucruri care e mereu reinventat şi repurtat an de an. Şi nu e doar un element al lumii moderne, el făcând parte din tradiţiile şi porturile multor ţări. Costumele naţionale româneşti sunt împânzite de broderii florale şi ornamente florale geometrice. În Asia şi culturile ei antice, motivele florale se regăsesc atât în kimono-urile geishelor cât şi în decoraţiuni sau arte fine. Dar înainte să înflorească cireşii, vom vorbi puţin despre maci şi cât de purtabili pot fi ei.
Dintre toate contrastele cromatice, cel „roşu-negru” e probabil unul din cele mai purtate. Şi asta pentru că are un impact vizual foarte puternic. Natura ne-a demonstrat acest lucru cu floarea de mac. Într-o ţinută vestimentară, două culori sunt suficiente pentru a juca jocul prudent, pentru cele care ştiu bine regulile, introducerea celei de-a treia culori poate balansa bine contrastul puternic. Aşa că alegeţi nuanţe neutre pentru un look clasic sau nuanţe puternice pentru un look şic. Dacă piesele vestimentare au print floral, accesoriile ar trebui să fie metalice sau în culori mate iar în cazul în care imprimeul se regăseşte în accesorii, hainele vor trebui să fi în culori uni, pentru a le evidenţia cât mai bine.