Alimentele procesate sunt pline de ingrediente ascunse, care îți pun sănătatea în pericol. O femeie din SUA a decis să renunțe la aceste produse, iar timp de un an de zile a consumat doar mâncare naturală. Află povestea ei.
Megan Kimble s-a decis să renunțe la mâncare procesată și a scris, apoi, o carte despre asta, numită „Neprocesat”. Pentru că a început această cură de detoxificare pe când avea un salariu mic, a fost nevoită să găsească metode ingenioase de a se hrăni doar cu alimente naturale, potrivit yahoohealth.com.
„Nu a fost ușor. Dar am înțeles că, pe măsură ce mă voi obișnui și îmi voi da seama care sunt mâncărurile mele preferate, totul va deveni automat”, a spus Kimble, care recomandă să începi o astfel de dietă cu pași mici. La început, înlocuiește un singur aliment procesat cu unul natural, vezi cum te simți, apoi fă schimbarea treptat și ține cont de câteva sfaturi.
Citește eticheta tuturor produselor
Dacă în lista de ingrediente găsești o substanță pe care nu o cunoști, probabil produsul este procesat. Amidonul alimentar, lecitina din soia, muștarul, sosul marinat și dressing-urile pentru salate conțin, de asmenea, ingrediente periculoase, așa că este indicat să le prepari acasă.
Cel mai simplu mod de a evita substanțele nesănătoase este să cumperi produse cu un singur ingredient, precum lapte, ovăz, miere sau fructe. Așa vei ști că mănânci exact ce ai cumpărat.
Prepară variante naturale ale produselor procesate
Nu este nevoie să te abții de la nimic, poți încerca să faci totul la tine acasă. Dacă ai poftă de dulce, de exemplu, renunță la ciocolată și prepară o budincă cu banane și cacao sau încearcă să mănânci un iaurt cu miere și fructe. Dacă ai poftă de ceva sărat, fă-ți chipsuri la cuptor din cartofi dulci sau morcovi.
Dacă știi că ai acasă mâncare gătită, ți-e mai ușor să te abții de la consumul de alimente procesate. O oală de fasole sau legume la cuptor rezistă câteva zile și nu ai nevoie de mulți bani.
Poți face excepții
Kimble a povestit că în perioada în care nu a mâncat alimente procesate, și-a permis să consume câte un baton de ciocolată.
De ce să renunți la mâncare procesată
Megan Kimble susține că a renunțat la mâncarea procesată din motive economice – pentru că, astfel, a cumpărat produse naturale, de la fermierii locali, dar și pentru sănătate. După un an de zile în care a mâncat doar produse naturale, a povestit că a mers să cumpere un suc dietetic și un sandwich și a realizat că ambele aveau gust de chimicale. În plus, stomacul nu i-a mai tolerat aceste alimente.
#tbt to 2 years ago, when I took my first bite of a Sonoran dog after a whole year of eating #unprocessed. #besthotdogever
Întrebată cum s-a simțit după această experiență, Kimble a spus că este mai puternică și se satură mai repede, cu ingrediente mai puține. Astfel, a reușit să își țină greutatea sub control fără să se înfometeze.