Carnea de porc a devenit destul de controversată în ultima vreme, însă specialiștii susțin că nu este atât de rea pe cât se crede, ba dimpotrivă. Află de ce poți mânca liniștită carne de porc de sărbători.
Carnea de porc este, de fapt, foarte sănătoasă, iar specialiștii susțin că are chiar mai puține grăsimi decât pieptul de pui. În plus, este o bună sursă de proteine și îți asigură o cantitate importantă de vitamine și minerale. Când nu este consumată în exces, această carne curăță pielea, protejează ficatul, detoxifiază plămânii și chiar scade colesterolul rău. În plus, porcii sunt foarte asemănători genetic cu oamenii și conțin o proteină care ajută la repararea arterelor.
Poate ai impresia că porcii au o carne toxică, însă sigur nu știai că se numără printre cele mai curate animale și sunt foarte atenți la ce mănâncă. Expresia „mănânci ca porcul” nu este deloc adevărată, pentru că porcii mănâncă foarte încet și le place să se bucure de savoarea ingredientelor.
Ce trebuie să mai știi despre carnea de porc
Trebuie, însă, să consumi carne de porc cu moderație, pentru că este mai greu de digerat. Și fii atentă când consumi produse din carne de porc procesate, pentru că acestea cresc riscul apariției cancerului.
Nu ai niciun motiv să excluzi carnea de porc de pe lista de alimente de Crăciun. Gândește-te că porcul nu este injectat cu hormoni de creștere, așa cum se întâmplă cu puiul, de exemplu. Poți mânca porc și după sărbători, însă nu mai mult de două ori pe săptămână, pentru că altfel riști să te alegi cu probleme digestive. Când depășești această doză, nu mai poți absorbi nutrienții la fel de bine, iar carnea nedigerată crește nivelul de toxine din organism.