Vrei să cureţi ghimbirul fără să arunci jumătate din pulpă, să cureţi un ou fiert fără să arate julit, să cureţi coaja de pe roşie uşor, coaja de cartofi rapid şi coaja de lămâie artistic? Vezi cum să cureţi un grepfrut într-o secundă şi alte trucuri.
Ceapa
Dacă vrei să cureţi ceapa uşor şi fără lacrimi, taie pe verticală în jumătate şi încălzeşte într-o tigaie de teflon câteva minute, cu partea umedă în jos.
Poartă ochelari de înot sau de soare când o toci, ca să nu plângi şi poartă mănuşi de cauciuc ca să nu îţi miroasă mâinile a ceapă a doua zi.
Ouă fierte
Curăţă doar capetele oului fiert, având grijă să ţii în jos partea cu deschizătura mai mare. Suflă prin gaura mică de sus şi oul va ieşi singur din coajă, fără efort şi fără ca albuşul să arate „jumulit”.
Cartofi
Există multe motive pentru care vrei să cureţi un cartof rapid. Cel mai bine este să crestezi coaja pe toată lungimea cartofului, să pui cartofii astfel crestaţi într-un vas cu apă clocotită, apoi, după 10-20 de secunde să-i scufunzi în apă foarte rece. Coaja se va desprinde imediat, fără efort.