Cum recondiționezi dantela vintage îngălbenită

.
Dacă ai ținute vintage cu dantelă, știi că aceasta se îngălbenește de la vreme, spălări repetate, etc. Vezi cum recondiționezi dantela vintage îngălbenită de vreme și cum faci hainele vechi să pară ca noi.

Cum speli dantela vintage

Țesăturile vechi sunt foarte delicate și se pot rupe sau destrăma foarte ușor.

Nu spăla niciodată la mașină o țesătură care are detalii din dantelă, alege să speli delicat de mână orice obiect vestimentar vechi și sensibil la detergenți și rotiri succesive în cuvă.

Apa fierbinte poate face anumite materiale să se micșoreze, deci toate hainele vintage cu dantelă se curăță cu apă rece.

Cu ce cureți petele

Eficient atât în cazul mirosurilor neplăcute, cât și al petelor vechi, bicarbonatul de sodiu cu apă călduță poate fi o soluție ieftină și la îndemâna oricui.

Dacă aveți prin casă un detergent delicat cu recomandare pentru țesăturile din lână, puteți încerca pe un colț mic al dantelei. Dacă nu se distruge și nu se pătează, înseamnă că o soluție diluată poate curăța foarte bine o dantelă veche sau un mileu.

Vezi recomandările făcute de Martha Stewart pentru recondiționarea și curățarea dantelei vintage și a altor țesături vechi, îngălbenite.

Sursa foto femeie retro dantelă: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton