Căpșunii te ajută să scazi nivelul colesterolului și să reduci considerabil riscul apariției bolilor de inimă, indiferent dacă sunt proaspeți sau înghețați. Vezi cum acționează
.
Căpșunii te ajută să scazi colesterolul, dacă îi încluzi în alimentația zilnică, potrivit unor studii recente. Aceste fructe conțin o cantitate importantă de flavonoide, substanțe care îmbunătățesc funcțiile celulelor care căptușesc vasele de sânge. Cercetătorii au constatat că 500 de grame de căpșuni, consumați zilnic, timp de o lună, scad nivelul de colesterol și trigliceride și previn apariția chegurilor de sânge. Și nu trebuie să aștepți vara, pentru a ține această cură, deoarece aceleași rezultate le obții și dacă mnânci aceste fructe congelate. Un consum zilnic de căpșuni, sub orice formă, scade colesterolul cu până la 10%.
Aceleași studii au arătat că, indiferent sub ce formă consumi căpșunii, au același efect. Include-i în deserturi, sucuri, salate sau consumă-i simpli, ca o gustare între mese.
Alte beneficii ale căpșunilor
Căpșunii nu te ajută doar să îți scazi colesterolul, ci te protejează împotriva cancerului, datorită antioxidanților pe care îi conține, și îți întărește sistemul imunitar. În plus, previne apariția cataractei și îți menține ochii sănătoși. Conținutul de vitamina C protejează pielea și încetinește apariția ridurilor. Ai toate motivele să faci din căpșuni fructele tale preferate din această vară.