Alergiile alimentare pot apărea la orice vârstă și afectează 4% din populația lumii. Vezi cum afli acasă dacă suferi de această problemă.
Dacă vrei să afli acasă dacă suferi de alergii alimentare, tot ce trebuie să faci este să îți iei pulsul, potrivit theheartysoul.com. Este important să știi dacă organismul tău este sensibil la anumite ingrediente, pentru că aceste reacții îți pot da peste cap funcțiile glandei tiroide.
Testul care îți spune dacă ai alergii alimentare
Ascultă-ți pulsul folosindu-te de două degete de la mâna dreaptă. Nu folosi degetul mare, deoarece vei simți pulsul său, ci arătătorul și degetul mijlociu. Numără bătăile timp de 30 de secunde, apoi înmulțește rezultatul cu doi, pentru a obține numărul de bătăi pe minut. Ia-ți pulsul de câteva ori pe zi, înainte și după masă, stând în picioare sau stând jos.
Dacă pulsul este constant timp de trei zile la rând, înseamnă că nu ai nicio alergie. Dacă pulsul pe care îl ai când stai în picioare este mai mare decât atunci când stai jos, s-ar putea să ai o sensibilitate alimentară. Dacă valoarea pulsului variază de la o zi la alta, este un alt semn că ai o alergie. Dacă observi că pulsul tău crește cu mai mult de șase bătăi peste valoarea maximă pe care ai avut-o într-o zi, iar dacă observi că asta se întâmplă după ce ai consumat un anumit aliment, înseamnă că ești alergică.
În mod normal, ar trebui să ai cel mai mic puls dimineața, înainte să te ridici din pat. Dacă nu se întâmplă asta, există o probabilitate mare să fii alergică la praf, acarieni, parfum sau chiar detergentul pe care îl folosești pentru a-ți curăța lenjeria.
În toată această perioadă este important să fii atentă la ce mănânci și să încerci să îți dai seama ce anume îți dă peste cap bătăile inimii.
Alte semne că ai o sensibilitate alimentară
De cele mai multe ori, reacțiile alergice sunt evidente și te trimit la urgențe. O senzație de mâncărime în gură, apariția unor pete roșii pe piele, umflarea buzelor, a feței sau a limbii, strănutul, durerile abdominale, diareea sau amețelile sunt semne că organismul tău nu suportă o substanță din mâncare ori din mediul înconjurător.
În alte cazuri, alergiile pot trece neobservate, din cauza simptomelor care se confundă cu alte probleme de sănătate. În mod normal, mâncarea ar trebui să te umple de energie, însă dacă consumi alimente pe care corpul tău nu le suportă, te vei simți obosită și fără vlagă. Durerile articulare sunt un alt semn de sensibilitate alimentară și apar după ce consumi produse modificare genetic, care au antibiotice sau pesticide, deoarece aceste substanțe produc inflamații.
Pielea este cel mai mare organ, iar atunci când ceva nu funcționează bine în corpul tău, se vede la exterior. Acneea, eczemele sau cearcănele sunt semne că ai putea suferi de alergie.
Fii atentă la modificările care se produc în organismul tău după masă și vezi ce schimbări apar când elimini substanțele care ți se par dubioase. Pentru a afla cu certitudine la ce ești alergică, mergi la medic.