Cubul de gheață, mai eficient decât masajul! Unde îl aplici ca să te relaxeze

.
Medicina chinezească, încă de la începuturile ei, a atestat ideea că organismul uman poate fi considerat un sistem energetic care poate fi ajutat de acupunctură sau masaj.

Astfel de metode ajută la energizarea organismului și la vindecarea anumitor organe, precum și la depistarea bolilor. Tot chinezii credeau că  ne putem îmbunătăți starea de sănătate, ne putem energiza organsimul și ne putem relaxa punând un cub de gheață într-un loc strategic, care se găsește la baza gâtului, în zona cefei.

Acest punct se găsește între tendoane, la ceafă, exact la baza craniului. În acupunctură, acest punct se numește Feng Fu. Practicanții acupuncturii consideră că, prin stimularea acestui punct se ajunge la o stare de bine a întregului organism.

Cum procedezi ca să te relaxezi

Așază-te pe burtă și pune un cub de gheață în punctul de la baza cefei. Stai în această poziție cu bucata de gheață timp de 20 de minute. Ca să fii sigur că nu îți cade cubul de gheață de la ceafă, te poți lega cu o eșarfă sau cu ceva elastic, care să-l țină nemișcat.

Inițial, ai acea senzație de rece pe șira spinării, care poate fi neplăcută, însă în următoarele 30-40 de secunde, vei simți un val de căldură în exact acel punct.

Această metodă trebuie repetată în mod regulat, dimineața și înainte de culcare. Procedura va stimula eliberarea de endorfine – hormonii bunei dispoziții – în sânge. Așadar, te poți simți euforică în primele zile de ”tratament”.

Citește și: Sănătatea se măsoară în endorfine

Metoda reprezintă și o modalitate directă de tratare a unor probleme de sănătate, dar este o metodă care redă și menține echilibrul fiziologic, rejuvenează corpul, îl face să fie mai puternic și îl energizează. Procedeul cubului de gheață aduce beneficii sistemului digestiv, ne scapă de durerile de cap, de dinți și de articulații.

Stimularea regulată a punctului Feng Fu te va ajuta să-ți îmbunătățești somnul, iar starea de spirit va fi mult mai bună, plus că te vei simți plină de vitalitate.

Pentru persoanele care suferă de astm, obezitate, tulburări alimentare, boli neurologice cu schimbări degenerative ale coloanei vertebrale, boli gastrointestinale acute sau cu transmitere sexuală, afecțiuni respiratorii, cardiovasculare, tulburări ale glandei tiroide, arterită, hipertensiune și hipotensiune, celulită, insomnie, stres, oboseală cronică, depresie, infertilitate și tulburări menstruale, precum și boli psiho-emoționale.

Foto: 123rf.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton