Chipsurile anticancerigene. Iată care este ingredientul care le face sănătoase

.
Când ești la dietă sau pur și simplu vrei să mănânci sănătos e foarte greu să te abții de la îmbietoarele chipsuri crocante, cu gust sărat ori cu diverse arome. Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de periculoase pentru sănătate și siluetă.

Te ajutăm noi cu o rețetă care vă va satisface pofta de chipsuri și sănătos pentru organism. Aceste chipsurile sunt făcute din broccoli. Sunt delicioase și îți vor compensa dorința de consuma nesănătosul aliment.

Este binecunoscut faptul că broccoli face parte din categoria superalimentelor. Oamneii de știință au arătat chiar că are proprietăți anticancerigene și este un antibiotic natural. Potrivit studiului realizat la Școala de Medicină John Hopkins efectele acestei legume sunt similare cu ale unui antibiotic, în special la infecțiile stomacale și în cazul tumorilor. S-a mai arătat, de asemenea, că ajută la detoxifierea plămânilor.

Alte proprietăți pe care le are broccoli

Scade colesterolul

Detoxifiază organismul

Ajută la fixarea vitaminei D

Are efecte antiinflamatorii

Este un puternic antioxidant

Protejează organismul de radicalii liberi

Îmbunătățește sănătatea oaselor

Îmbunătățește digestia

Acționează ca un scut împotriva bolilor cronice

Conține și vitaminele B1, B2, B3, B6, fier, magneziu, potasiu, zinc, și multe fibre.

Broccoli este cu siguranță o parte importantă a unui regim de viață sănătos, dar devine o adevărată provcare atunci când trebuie gătit. La cuptor, sotat, piure sau supă-cremă sunt modurile în care este gătit de majoritatea dintre noi.

Există însă o rețetă absolut delicioasă, care poate satisface și pofta de chipsuri. Este vorba despre chipsurile din broccoli.

Rețeta de chipsuri de broccoli

Timp de preparare – 5 minute

La cuptor – 25 minute

Timp total – 30 minute

Număr de porții – 2-3

Ingrediente

O bucată de broccoli, spălat și uscat

O linguriță de ulei extravirgin

Sare și piper după gust

Cum se prepară

Încălzește cuptorul la 230 de grade

Taie bucata de broccoli în felii subțiri, la fel cum se taie chipsurile, și pune bucățile într-un bol mare

Toarnă ulei de măsline peste broccoli și pune sare și piper, după care amestecă bine

Transferă bucățile de broccoli pe o hârtie de copt, astfel încât să formeze un strat uniform. Da la cuptor pentru 25 de minute până când broccoli devine crocant: ai mare grijă însă, să nu se ardă.

Foto: 123rf.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton