Pastele carbonara sunt printre cele mai cunoscute şi mai iubite retete cu paste. Dacă vrei să le pregăteşti ca o profesionistă, urmează sfaturile lui Chef Florin Dumitrescu.
La rugămintea unuia din prietenii de pe Facebook, Chef Florin Dumitrescu a postat pe pagina sa o reţetă de paste carbonara care nu necesită smântână. Spaghetele ies delicioase cu numai câteva ingrediente, într-un timp foarte scurt.
Învaţă şi tu să pregăteşti paste carbonara ca un chef!
1. Într-o tigaie se prăjeşte baconul tăiat cuburi.
2. Adăugaţi în tigaie câte un polonic de apă din oala în care fierbeţi pastele! Parmezanul trebuie să fie ras iar gălbenuşul pregătit! Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie uşor maronie, până puneţi pastele, iar baconul destul de crocant!
3. Puneţi spaghetele în tigaie, amestecaţi, opriţi focul, puneţi parmezanul, amestecaţi. Gălbenuşul îl spargeţi în tigaie şi amestecaţi, puneţi încă o lingură de apă fierbinte din oala în care aţi fiert pastele, măcinaţi piper proaspăt şi puneţi în farfurie!
„Poftă bună şi dacă reuşiţi să respectaţi ce v-am spus nu mai aveţi nevoie de smântână!” a scris Chef Florin Dumitrescu pe Facebook. Aşa cum era de aşteptat, fanii lui s-au declarat încântaţi de reţetă şi l-au rugat să le mai ofere şi altele.
Rețeta de paste carbonara provine din regiunea Lazio și este una din cele mai cunoscute și iubite rețete italienești. De obicei, italienii preferă să folosească spaghete, dar se pot folosi și alte tipuri de paste, de exemplu fettucinne, rigatoni sau linguine.