Mâncărurile de Crăciun sunt delicioase, dar nu întotdeauna sunt și sănătoase. Vezi care sunt cele mai toxice mâncăruri pe care le-ai putea avea pe masa de sărbători.
Mezelurile pot ajuta la realizarea unui aperitiv delicios, dar trebuie să știi că sunt pline de chimicale. Studiile au arătat că substanțele pe care le conțin se pot transforma în compuși canceroși, odată ce ajung în organism. Înlocuiește-le, mai bine, cu aperitive sănătoase, făcute de tine.
Sărățelele
Sărățelele sunt delicioase și pot părea inofensive, însă nu prea au ce căuta pe masa de Sărbători. Una singură conține o treime din doza zilnică de grăsimi saturate de care ai nevoie. Dacă vrei, totuși, o gustare sărată, alege, mai degrabă, popcorn ori chips-uri coapte.
Lichiorul de ouă
Parcă nu este Crăciun fără lichior de ouă, dar specialiștii spun că ar trebui să stai departe de el. Conține mult zahăr, ouă, frișcă și alcool, iar o singură cană are 343 de calorii. Dacă nu îți faci griji pentru siluetă, nivelul colesterolului tău sigur ar trebui să te îngrijoreze, mai ales că nu vrei să îți petreci sărbătorile la urgență. Înlocuiește-l, mai bine, cu un fresh de portocale!
Carnea prăjită
Carnea de porc prăjită conține o cantitate mare de grăsimi nesănătoase, care favorizează apariția cancerului, și multe calorii. Optează, mai bine, pentru o friptură la cuptor, făcută în suc propriu. Carnea de turcan sau de vită este cea mai sănătoasă pentru inima ta, așa că ține cont și de asta, înainte să îți pui la punct meniul de Crăciun. Nutriționiștii te sfătuiesc, însă, să alegi cu grijă bucata din curcan pe care ai de gând să o consumi. Bucata prea prăjită are cu 70 de calorii mai mult decât cea făcută bine, iar dacă alegi să o mănânci cu tot cu piele, consumi cu 44 de grame de grăsime mai mult.