Ce să faci înainte de masă ca să nu te balonezi

.
Balonarea este o problemă comună, care nu dispare întotdeauna după ce iei medicamente. Vezi ce să faci înainte de masa ca să nu te balonezi. 

Bea apă

Nu este recomandat să bei apă în timpul mesei, însă o poți face înainte să începi să mănânci. Apa și orice lichid interferează cu enzimele și acidul din stomac și îngreunează digestia, potrivit theheartysoul.com. Poți alege să mănânci fructe și legume care conțin apă, astfel că nu vei îngreuna procesul de digestie. Este indicat să bei apă înainte de masă și pentru că trebuie să te hidratezi înainte să supui organismul procesului de digestie. Consumată cu 20 de minute înainte de masă, apa îți purifică sistemul digestiv și îl pregătește pentru ce urmează să primească.

Respiră profund de 9 ori înainte să mănânci

Respirațiile profunde au numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă respiri de 9 ori înainte de masă, organismul tău digeră mâncarea mai bine. Acest exercițiu îi permite sistemului nervos să se relaxeze și să se calmeze. Energia care te ține în tensiune se îndreaptă, astfel, spre organele care participă la digestie. Respirația profundă stimulează, de asemenea, detoxificarea prin plămâni și îmbunătățește sistemul limfatic. Când ai mai puține toxine în organism, corpul tău se descurcă mai bine cu mâncarea pe care o primește. Ar trebui să faci acest exercițiu zilnic, înainte de fiecare masă.

Stabilește să mănânci încet

Nu degeaba există rugăciunea înainte de masă! Pe lângă faptul că ești recunoascătoare pentru mâncare, te ajută să îți stabilești un ritm pe care să îl respecți când mănânci. Nu este nevoie să te rogi neapărat. Ia-ți 5 secunde în care să stabilești că vei mânca încet și vei mesteca bine alimentele, astfel încât corpul va beneficia de proprietățile lor.

Motive pentru care te balonezi

Una dintre principalele cauze ale balonării este faptul că mănânci prea mult. Încearcă să alegi porții mai mici la masă și burta ta îți va fi recunoscătoare. Alimentele grase duc, de asemenea, la balonare. Grăsimile se digeră mai greu decât proteinele și carbohidrații și te face să ai abdomenul umflat pentru mai mult timp. Viteza cu care mănânci este, de asemenea, importantă. Încearcă să mănânci mai încet și vei evita această problemă.

Gazele sunt o altă cauză a balonării. Poți evita balonarea provocată de ele dacă renunți la câteva obiceiuri. Nu mai mesteca gumă, nu mai savura băuturile cu paiul, renunță la băuturile carbogazoase și nu mai mânca bomboane.

Sursa foto: 123rf.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton