Ce poți face cu cojile de lămâie

.
Lămâile nu au doar un miros aparte, ci și numeroase beneficii pentru sănătate, păr și piele. Iar partea cea mai bună este că și cojile sunt folositoare. Vezi ce poți face cu ele.

Cojile de lămâie conțin numeroase vitamine, minerale și fibre care îți întăresc sănătatea, dar nu doar în bucătărie pot fi folosite.

Te răcoresc!

În apa pe care vrei să o transformi în cuburi de gheață adaugă coji de lămâie. Va da, astfel un gust special băuturilor pe care le vei răci.

Înlătură mirosul de gunoi

Dacă vrei ca bucătăria ta să miroasă întotdeauna frumos, adaugă în coșul de gunoi câteva coji de lămâie.

Curăță cuptorul cu microunde

Într-un bol, adaugă câteva coji de lămâie, umple-l cu apă și lasă-l în cuptorul cu microunde pentru 5 minute, la temperatură ridicată. Aburul îl va curăța și îl va parfuma. Poți șterge, apoi, interiorul cuptorului cu microunde cu o cârpă curată.

Te scapă de furnici

Cojile de lămâie țin furnicile la distanță. Pune câteva în pragul ușii și în locurile prin care observi că trec furnicile și vei vedea cum nu vei mai avea probleme.

Dezinfectează

Cojile de lămâie au efect antibacterian, așa că le poți folosi și în curățenie. După ce ai șters suprafețele lucioase din bucătărie, freacă-le cu coji de lămâie, lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește.

Sursa foto: Shutterstock.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton