Vergeturile sunt acele urme pe piele care apar fie după ce am dat câteva kilograme jos, fie după sarcină și alăptare, fie pur și simplu pentru că pielea noastră și-a pierdut din elasticitate. Căutăm soluții în magazinele de cosmetice sau în saloanele de înfrumusețare, însă cel mai bine ar fi să ne întoarcem la Natură, cu tot ce are ea de oferit
.
Iată care sunt fructele și legumele care ne ajută să scăpăm de vergeturi!
Legumele
”Pielea conține în proporție de 75 la sută colagen, o proteină responsabilă de elasticitatea și delicatețea ei. Pentru ca organismul să poată produce collagen, ai nevoie de o dietă bogată în proteine”, susține Lisa Hayim, un nutritionist la un faimos cabinet din Los Angeles.
Proteinele pot fi găsite în alimentele cu puține grăsimi și colesterol, cum ar fi cerealele integrale, legumele, fasolea boabe, lintea, fasolea verde”, explică Hayim.
Această băutură relaxantă, pe care o consumăm preponderent când suntem răcite, este foarte bună și pentru a scăpa de vergeturi. Lichidul este hidratant, așa că umple celulele pielii, făcându-le să pară mai ”pline”, iar pielea pare mai suplă, mai întinsă. Ceaiul conține și antioxidanți puternici care ajută celulele pielii să lupte împotriva radicalilor liberi, unii dintre mulții factori care duc la îmbătrânire. Așadar, ceaiul este foarte bun inclusiv pentru vergeturi.
Zincul este esențial în producția de colagen a pielii, factorul care asigură ”integritatea” țesutului pielii. Zincul este foarte util și pentru refacerea rănilor. Alimentele care conțin zinc sunt: peștele, carnea de vită, de pui, alunele braziliene și carnea de curcan. De asemenea, zincul mai poate fi asimiliat din fasole verde, fasole boabe, linte, alune, tofu, semințe și ovăz.
Apa
Hidratează-te! Apa este cel mai important element care menține pielea tânără și elastic. Trebuie să consumi cel puțin trei litri de apă pe zi și să mănânci alimente care conțin foarte multă apă, cum ar fi castraveții, pepenele roșu.
Uleiul de pește
Uleiul de pește conține vitamin D, care joacă un rol crucial în stoparea atrofiei epidermice care se poate produce atunci când luăm prea mult în greutate. Alimentele bogate în ulei de pește sunt: ton, albuș de ou, pește-spadă, somon.
Portocalele sunt bogate în vitamina C, care ajută pielea să devină mai suplă, iar antioxidanții conținuți împiedică deteriorarea epidermei. Și fructul de avocado, considerat o grăsime sănătoasă, ajută la împiedicarea apariției vergeturilor. Sunt o sursă excelentă de vitamin E, care ajută la menținerea elasticității pielii. Este binecunoscut faptul că fructele de pădure și fructele de Goji conțin binefăcătorii antioxidanți, care protejează pielea împotriva radicalilor liberi. Doctorul nutritionist Hayim recomandă includerea fructelor de pădure în dieta noastră de zi cu zi.
Cartofii dulci
Poate nu mulți știu că această legumă este o sursă importantă de vitamin A. Pielea ta îi va iubi. ”Cartofii dulci conțin vitamina A, care ajută la înmulțirea celulelor noi și pevine apariția vergeturilor. Alte surse bune de vitamin A sunt pepenele galben, legumele cu Frunze verde-închis și fructele de mango”, asigură Hayim.