Ciocolata caldă este băutura perfectă pentru o zi friguroasă de iarnă. Nu trebuie să te mulțumești cu rețeta clasică, pentru că am găsit pentru tine cele mai bune arome, care îți aduc și beneficii pentru sănătate.
Dacă vrei ca ciocolata caldă să fie cu adevărat delicioasă, adaugă un vârf de linguriță de scorțișoară la o cană. Cercetările au arătat că acest condiment controlează nivelul de zahăr din sânge, pe lângă aroma specială pe care o dă. În plus, scorțișoara amplifică gustul ciocolatei!
Cuișoarele, perfecte pentru ciocolata caldă
Ciocolata caldă va avea un gust diferit, dacă vei aduga un vârf de linguriță de cuișoare. Acest condiment are efect antiseptic și este folosit de sute de ani în cultura indiană ca remediu împotriva răcelilor și gripelor.
Ciocolată caldă și cafea
Ciocolata caldă va fi delicioasă, dacă vei adăuga în ea un pic de cafea. În plus, combinația îți aduce un plus de nutrienți și o aromă complexă.
Ciocolată caldă și mentă
Combinația de ciocolată și mentă este una dintre cele mai delicioase din gastronomie, așa că îți poți imagina ce gust aparte va avea ciocolata caldă. Pune apa la fiert și adaugă o cană de frunze proaspete de mentă ori două pliculețe de ceai de mentă. Acoperă-le 10 minute, apoi aruncă menta și folosește ceaiul pentru a-ți prepara ciocolata caldă. Această rețetă este potrivită mai ales pentru zilele de Crăciun, pentru că menta previne indigestia.