Făina albă este un aliment destul de controversat, din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru sănătate. Află 4 lucruri pe care nu le știi despre acest produs.
1. Făina albă conține bromat de potasiu, un aditiv care se adaugă pentru a crește volumui produselor, însă specialiștii au constatat că este cancerigen, potrivit livingtraditionally.com.
2. Făina albă este un insecticid natural
Făina albă poate fi folosită ca insecticid natural. Orice insectă care intră într-o pungă de făină va muri, dacă va mânca din ea.
3. Făina albă nu conține nutrienți
Prin procesarea făinii, se pierd toți nutrienții pe care aceasta îi conține: vitamina E, calciu, fosfor, fier, magneziu și vitaminele B.
4. Făina albă conține alloxan, o substanță ce cauzează diabetul
Alloxanul face ca pâinea să arate proaspătă și pufoasă. Studiile au arătat, însă, că această substanță distruge celulele din pancreas și favorizează apariția diabetului.