Oare ceea ce mâncăm ne poate afecta ciclul veghe-somn? Unii doctori spun că da.
Știm că nu ar trebui să consumăm cafea după ora 17 pentru că somnul nostru va avea de suferit, dar sunt oare alimente care ne ajută să dormim mai bine? Un medic din Statele Unite a strâns o listă de cinci alimente care i-ar putea ajuta pe insomniaci.
Alimente fermentate
Din această categorie fac parte: varza murată, kimchi, oțetul de mere, pasta miso, murăturile, iaurtul și kefirul.
Alimentele fermentate duc la o digestie sănătoasă. O digestie bună ne calmează.
Nervul vag este cel responsabil de fluturii în stomac pentru că acesta este nervul principal care face legătura dintre creier și viscere. Când suntem calmi, creierul trimite semnale nervului vag că se poate ocupa de digestie. Dacă sistemul nostru digestiv are probleme va trimite, prin nervul vag semne către creier că ceva nu este în regulă, deci vom începe să ne simțim agitați și nu vom putea dormi.
Alimente bogate în amidon
Cartoful, cartoful dulce și banana sunt alimente bogate în amidon. Acestea sunt responsabile de menținerea unui echilibru în flora intestinală.
Un sistem digestiv ce funcționează bine va duce la o stare de bine în întregul organism.
Cireșele
Cireșele sunt fructe bogate în vitamina B, magneziu și melatonină. Cea din urmă funcționează ca înlocuitor al melatoninei (hormonul somnului) din organismul nostru.
Untul de migdale
Migdalele sunt bogate în magneziu, triptofan și te vor ajuta să scapi de stres. În plus, untul de migdale este un aliment ce se digeră greu ceea ce duce la un echilibru al zahărului în sânge.
O scădere sau o creștere a glicemiei poate duce la un somn neliniștit.
Uleiul de cocos
Proprietățile antimicrobiene și antiinflamatoare ale uleiului de cocos îl fac un aliment extrem versatil. Medicii îl recomandă înainte de culcare (o linguriță) pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge.